Batxillerat

Josafat de Prudenci Bertrana                          josafat3:EDUCACIî

Josafat és un home rebutjat per tothom que es refugia en el fanatisme religiós i esdevé campaner d’una església. La Fineta, una prostituta, se sent atreta per ell. Aquest fet el turmenta profundament. És la lluita entre l’home i la natura, entre la raó i els instints.

munchpapir

 

letra escarlataLa letra escarlata de Nathaniel Hawthorne  

Nos plantea el grave problema de la sociedad intolerante. Una sociedad puritana y cerrada, que condena a una mujer por tener un hijo fuera del matrimonio a llevar una letra cosida a su ropa para que todo el mundo le rechace. Gran escritor americano admirado y considerado uno de los mejores junto a Melville i Poe.

 Per si us ha agradat…. us proposem la lectura d’una altra obra d’aquest mateix autor. No us espanteu si llegiu la portada en anglès. La nostra idea és parlar-vos d’aquesta obra d’aquí uns dies. De moment us deixem intrigats i amb la portada original d’aquest gran escriptor.

300px-7_Gables

Avui teniu un tast més de la proposta de recomanació:

 • Los antepasados del autor habían sido cazadores de brujas (la caza de brujas de Salem).
 • Es la historia de una casa maldita construida en un lugar donde antes se había levantado la cabaña de un hombre condenado por bruijería.
 • Podrás aprender, a través de esta historia de misterio, como el puritanismo de la época colonial marcó la literatura americana posterior.
 • Su autor era consicente de la contradicción entre espiritualidad y materialismo.

la_casa_de_les_set_teulades_G

 

El pabellón número 6       de Anton P. Chéjov    images

Un médico de una pequeña ciudad, que visita el hospital dos veces por semana, y que los años y la falta de vocación le han transformado en un hombre solitario e insensible al dolor de los demás. Visitando un día el pabellón número seis, donde malviven cinco locos, descubre uina persona realmente inteligente: un loco. Maravillosa amistad narrada por un escritor extraordinariamente sencillo y sensible.

 

La mort d’Ivan Ílitx   de Lleó Tolstoi  illitx

Al costat d’una gran crítica sobre la societat russa burocràtica (oficines i papereig) d’aquella època, apareix la visió de la mort, que contrastada amb el poder fa d’aquesta obra un dels millors pensaments en profunditat sobre la vida.

 El capote de Gógol

Cuento sobre un triste funcionario, un copista, que gastará todo su salario en la compra de un capote (abrigo). A partir de este pequeño detalle, el autor nos muestra la vida de este inigualable personaje: una historia amarga y muy sabia.

CAPOTE      

capote1   capote3   capote2

tiffany Desayuno en Tiffany´s    de Truman Capote

Una amistad amorosa de un escritor con la protagonista : Holly Golightly, que es fascinante. También un retrato de la sociedad americana, su lujo y frustración, de un escritor terriblemente moderno.

 

L’estrany d’Albert Camus    camus

Meursault  és  un home que mata un àrab en una platja a ple migdia, per inèrcia,  sense cap raó. La societat no accepta aquest fet i s’inventa raons que puguin justificar aquest  crim i així poder condemnar l’assassí. Una reflexió molt crítica i punyent sobre la societat,  amb la qual planteja moltes preguntes que es queden en interrogants.

 

Antología del microrrelato español (1906-2011)

El éxtio del microrrelato es su brevedad; esto no quiere decir que no pueda ser muy profundo, exponer sentimientos complejos y de una gran densidad narrativa. Pero poderlos leer de forma incansable con tanta prontitud es uno de sus factores más atractivos.

 

 

 

TROBAREU AQUESTS LLIBRES A LA BIBLIOTECA. QUATRE VENTS, LA BIBLIOTECA  DE LA NOSTRA ESCOLA!

Recordeu que si en voleu agafar algun en préstec ho heu de demanar.

 

 

2 pensaments a “Batxillerat

 1. . . . una molt bona tria. /un bon blog/ . . .
  i seguin en la línia dels mestres russos suggereixo
  -El Capote- N.Gogol que és molt bonic, tal com me’l van explicar una vegada.

 2. Encara que una mica tard, hem afegit la teva idea que demostra un gran coneixement de la literatura russa popular. Moltes gràcies i continua enviant idees!!
  Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.