Infantil

Aquí trobareu recomanacions per als més petits de l’Escola. En tots els llibres que es presenten a continuació, es treballen uns valors que l’Escola intenta transmetre als alumnes.

La lluna, la terra i el sol de C. Solé Vendrell i J. Escala

Editorial: Comanegra

Una magnífica història d’amor entre la Lluna, la Terra i el Sol. La tristesa, la dansa i la companyia es donen la mà per construir l’univers de manera que els més petits puguin començar a preguntar-se alguna cosa.

 

 

El petit Blau  i el petit Groc de Leo Lionni

Editorial: Kalandraka

El petit Blau viu amb la seva mare i el seu pare. Un dia surt a buscar el seu amic Groc. No el troba i, després d’anar amunt i avall, es tornen a veure. Es fonen en una abraçada, amb tanta il·lusió, que acaben convertint-se en un altre color.

petit groc

Neda-que-neda  de Leo Lionni

Editorial: Kalandraka

Col·lecció: Clàssics contemporanis

El peix Neda-que-neda , després de perdre els seus germans, viatja sol pel fons del mar  i descobreix un munt de llocs meravellosos. Després, es troba altres peixos als quals vol animar a viatjar i a descobrir el món, però pateixen una amenaça que no els deixa viure. Neda-que-neda trobarà una solució en la qual la unió fa la força. Les il·lustracions són molt boniques.

Sin t’tulo-1

 

 

Frederickfrederik   

Editorial: Kalandraka. Col·lecció: Llibres per a somiar. Any: 2006, Italia

Un grup de ratolins busca menjar per poder passar el dur hivern, i gràcies a l’ajuda de tots, en Frederick inclòs, aconsegueixen tirar-ho endavant. Frederick treballa sobretot els valors de comunitat, treball en equip i compenetració.

 

 

La Lila

Autor: Dr. Eduard Estivill. Editorial: Beascoa. Col·lecció: Lila. Any: 2005, Espanya

La Lila, una nena que viu immersa en una vida quotidiana plena d’activitats, li cal aprendre encara hàbits domèstics i personals. En aquest llibre es veu com és necessari afrontar de manera positiva el dia a dia incoporant aquests hàbits.lila

 

La poma vermella la poma vermella

Autor: Feridun Oral. Editorial: Joventut. Any: 2009, Barcelona

Un grup d’animals es van trobant a poc a poc per aconseguir una poma. Aquesta és el símbol de la finalitat, la qual és aconseguida gràcies a la col·laboració entre els diversos animals que apareixen. En aquest llibre, doncs, es mostra el valor de la col·laboració.

 

Elefantelefant

Autor: Peter Horácek. Editorial: Joventut. Any: 2009, Barcelona

 Un nen vol jugar a la pilota amb algú. Al no trobar a ningú amb qui pasar l’estona, juga amb el seu elefant imaginari. Amb ell fa un seguit d’activitats i el responsabilitza de les malifetes davant dels seus avis. Finalment, reconeix que l’elefant era producte de la seva imaginació, i aprèn a jugar amb ell sense molestar els altres. Treballa la màgia dels somnis, com una manera d’aïllar-se dels problemes, i trobar en ells, qualsevol realitat possible.

 

La màquina d’escriure

Autor: Tom McLaughlin. Editorial: Cocbooks Any: 2015, Barcelona

Un nen es troba una màquina estranya i no sap per què serveix i, resulta que, jugant amb ella, descobreix les seves tecles màgiques que serveixen per escriure. Oh, que bonicdescobrir per primera vegada aquella eina antiga dels escriptors!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.